Erzsébet
1 °C
4 °C

Őrizetbe vettek egy japán képviselőt

MTI
2002.06.19. 16:58
Csúszópénz elfogadásának gyanújával őrizetbe vette a a tokiói ügyészség szerdán Suzuki Muneo parlamenti képviselőt, a kormányzó Liberális Demokrata Párt (LDP) korábban befolyásos személyiségét. Az ügyészség gyanúja szerint Suzuki 1998-ban ötmillió jent (több mint 10 millió forintot) fogadott el egy faipari cégtől, cserébe azért, hogy kedvező elbánást járjon ki a cégnek az erdészeti hatóságoknál.

Ügye csak a legutóbbi fejlemény abban a botránysorozatban, amely miatt az LDP-nek számos kulcsfontosságú törvényjavaslat beterjesztését kellett elhalasztania, s amely jelentősen visszavetette Koidzumi Dzsunicsiro miniszterelnök népszerűségét, sebezhetővé téve őt saját pártjának reformellenes erőivel szemben. Suzuki mentelmi jogát szerdán vonta meg a parlament. 1997 óta ő az első japán honatya, akit képviselői megbízatása idején tartóztatnak le.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?