Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Washington Hágában akarja látni Mladicsot

MTI
2002.06.20. 09:40
Az Egyesült Államok figyelmeztette Belgrádot, hogy az amerikai kongresszus megszigoríthatja a Jugoszláviának szánt segélyek kiutalásának feltételeit, ha nem tartóztatják le a többi háborús bűnöst is, elsősorban Ratko Mladicsot, a boszniai szerbek egykori vezérkari főnökét. Washington újabb figyelmeztetését Pierre-Richard Prosper, a háborús bűnösök ügyében illetékes amerikai nagykövet tolmácsolta a belgrádi vezetőknek múlt héten tartott találkozójukon.

Az amerikai külügyminisztérium neve elhallgatását kérő tisztségviselője újságíróknak elmondta szerdán, hogy Washington nem elégedett a Belgrád és a hágai Nemzetközi Törvényszék közötti együttműködés fejlődésének ütemével. Példaként említette az egyes információk szerint Jugoszlávia területén bujkáló Mladicsot, valamint Radovan Karadzsicsot, a boszniai szerbek eddig megtalálhatatlannak bizonyult volt vezetőjét. A kongresszus különösen Ratko Mladicsot szeretné már a vádlottak padján látni a hágai bíróságon.