Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael bevonult Betlehembe és Ramalláhba

MTI
2002.06.20. 09:49
Izraeli gyalogsági alakulatok vonultak be csütörtök hajnalban a palesztin autonóm területen fekvő Betlehem városba is. Mintegy hatvan harckocsi és páncélozott szállító jármű kíséretében egyszerre több irányból hatoltak be az izraeli katonák a felső-galileai városba. A harci helikopterekkel is támogatott csapatok egyebek között a város központjában, nem messze a Születés templomától foglaltak állást, de megszállták a Betlehem közelében fekvő Deisé menekülttábort is.

Előzőleg izraeli csapatok vonultak be az észak-ciszjordániai Ramalláh városhoz tartozó palesztin autonóm övezetbe is. Mintegy húsz harckocsival és páncélozott szállító járművel szállták meg a Jasszer Arafat palesztin elnök főhadiszállásának otthont adó város egyik "elővárosát", Beitunia települést. Az újabb katonai akciók azután indultak meg, hogy Jeruzsálemben szerda este - kevesebb mint 48 óra leforgása alatt immár a második - öngyilkos merényletre került sor.