Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarország kiadta az EU-helikopter lelövőjét

MTI
2002.06.21. 13:22
Magyarország csütörtökön kiadta az olasz hatóságoknak Emir Sisic jugoszláv állampolgárt, aki - horvát vádak szerint -1992-ben vadászgépéről indított rakétával lelőtte az Európai Unió megfigyelő missziójának helikopterét, és ezzel négy olasz és egy francia állampolgár halálát okozta - tájékoztatta az Igazságügyi Minisztérium sajtóirodája az MTI-t közleményben pénteken.

A jugoszláv férfit nemzetközi körözés alapján tavaly május 9-én vették őrizetbe a magyar hatóságok a röszkei határátkelőnél. A férfi kiadatását a horvát és az olasz igazságügyi minisztérium is kérte. A Fővárosi Bíróság mindkét kérelem kapcsán arra a megállapításra jutott, hogy a kiadatásnak nincs jogi akadálya. A magyar igazságügy-miniszter - figyelembe véve, hogy a bűncselekményben négy olasz állampolgár vesztette életét - úgy döntött, hogy a jugoszláv férfit az olasz hatóságoknak adja ki Magyarország.