Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három palesztin gyerek halt meg Dzsenínben

MTI
2002.06.21. 16:14
Négy palesztin, köztük három gyermek halt meg péntek délutánig annak a tűzharcnak a következtében, amely a ciszjordániai Dzsenínben zajlott le izraeli katonák és palesztin fegyveresek között - közölték palesztin kórházi források. Az izraeli hadsereg egyelőre nem kommentálta az összecsapást, amely palesztin biztonsági források szerint azután robbant ki, hogy a várost kedd óta megszállva tartó izraeli erők feloldották a kijárási tilalmat. A város egyik piacánál kezdődött lövöldözésben egy izraeli harckocsi szétlőtt egy üresen álló épületet. A robbanás ereje azonban súlyosan megrongálta a szomszédos házat, amelyben életét vesztette egy 12 éves kisfiú, családjának többi tagja pedig megsebesült. A közelben vesztette életét 6 éves öccse is.

Ariel Saron izraeli kormányfő népszerűsége az utóbbi két hét alatt 8 százalékponttal csökkent a Maariv és a Jediót Ahronót című izraeli napilapokban pénteken közreadott felmérés szerint. A közvélemény-kutatás során egyebek közt azt a kérdést tették fel, elégedett-e az illető azzal, ahogy Saron kormányoz. A június 7-én nyilvánosságra hozott hasonló felmérésben a megkérdezettek 59 százaléka volt elégedett, ez mostanra 51 százalékra csökkent, az elégedetlenek aránya most 42, a választ nem adóké 7 százalék