Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sikeres indiai rakétakisérletet hajtottak végre

MTI
2002.06.21. 16:23
India pénteken sikeres katonai kísérletet hajtott végre saját készítésű hőkereső harckocsielhárító rakétájával a keleti Orisza szövetségi állam partvidékén. A védelmi minisztérium tisztségviselői szerint a mintegy 4 kilométer hatótávolságú rakéta fellövése rutinszerű volt. Az 1990-ben kifejlesztett, Cobra nevű hadieszköz minden időjárási körülmények között bevethető, és képes bármilyen védőpáncél áttörésére. A pénteki kísérletet már egy enyhülésben lévő indiai-pakisztáni katonai ellentét közepette hajtották végre, bár a két atomhatalom közös határain továbbra is mintegy egymillió katona állomásozik.

Kasmír indiai fennhatóság alatt álló területén csütörtök este merénylet áldozata lett Ghulam Raszul, a kasmíri Nemzeti Konferencia párt egyik helyi képviselője: feltehetőleg szeparatista lázadók végeztek vele házában. Egy héten belül ő a párt második képviselője, akit megöltek.