Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Vasárnap tér haza Sevillából a magyar küldöttség

2002.06.22. 21:55
Az Európai Unió sevillai csúcsértekezletének elhúzódása miatt a Medgyessy Péter miniszterelnök vezette kormányküldöttség a tervezettnél egy nappal később, vasárnap érkezik haza a spanyol városból.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő az MTI-t szombat este tájékoztatta arról, hogy az állam- és kormányfők vitájának jelentő elhúzódása miatt a csatlakozásra váró országok vezetőivel, köztük Medgyessy Péter miniszterelnökkel tartott munkaebéd számottevő késéssel ért véget, ezért a magyar delegáció nem érte el a menetrend szerinti járatot.

Mikulás Dzurinda szlovák miniszterelnök felajánlotta, hogy a magyar küldöttség a szlovák kormány különgépével utazzon Pozsonyig, a szlovák kormánygép azonban meghibásodott.

Gál J. Zoltán tájékoztatása szerint Medgyessy Péter és kísérete így vasárnap kora délután, menetrend szerinti járattal Madridon és Bécsen keresztül érkezik haza Budapestre.

A kormányszóvivő elmondta: a sevillai repülőtéren a várakozás óráit Mikulás Dzurinda szlovák és Medgyessy Péter magyar miniszterelnök, valamint a két külügyminiszter, Eduard Kukan és Kovács László arra használta fel, hogy különmegbeszélést folytasson egymással.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!