Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vasárnap tér haza Sevillából a magyar küldöttség

2002.06.22. 21:55
Az Európai Unió sevillai csúcsértekezletének elhúzódása miatt a Medgyessy Péter miniszterelnök vezette kormányküldöttség a tervezettnél egy nappal később, vasárnap érkezik haza a spanyol városból.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő az MTI-t szombat este tájékoztatta arról, hogy az állam- és kormányfők vitájának jelentő elhúzódása miatt a csatlakozásra váró országok vezetőivel, köztük Medgyessy Péter miniszterelnökkel tartott munkaebéd számottevő késéssel ért véget, ezért a magyar delegáció nem érte el a menetrend szerinti járatot.

Mikulás Dzurinda szlovák miniszterelnök felajánlotta, hogy a magyar küldöttség a szlovák kormány különgépével utazzon Pozsonyig, a szlovák kormánygép azonban meghibásodott.

Gál J. Zoltán tájékoztatása szerint Medgyessy Péter és kísérete így vasárnap kora délután, menetrend szerinti járattal Madridon és Bécsen keresztül érkezik haza Budapestre.

A kormányszóvivő elmondta: a sevillai repülőtéren a várakozás óráit Mikulás Dzurinda szlovák és Medgyessy Péter magyar miniszterelnök, valamint a két külügyminiszter, Eduard Kukan és Kovács László arra használta fel, hogy különmegbeszélést folytasson egymással.