Ábrahám
17 °C
29 °C

Afganisztán: rajtaütés egy fegyverraktáron

MTI
2002.06.23. 16:15
Brit katonák rajtaütöttek egy fegyverraktáron a kelet-afganisztáni Surwipan településen. 10 személyt őrizetbe vettek, a feltehetőleg az al-Kaida terrorszervezethez tartozó fegyverkészletet pedig lefoglalták.

A brit haditengerészet kommandója amerikai légifedezet mellett foglalta le a raktárnak használt ötszobás házat, amelyben gépfegyverek, aknavetők, gránátok, robbanószerkezetek, taposóaknák, rakéták, muníció és egyéb kisebb hadifelszerelés volt elrejtve. Helyiek elmondása szerint az elmúlt hetekben ismeretlenek már a fegyverek nagy részét elszállították, de így is mintegy két teherautónyi hadianyag maradt a házban.

A kelet-afganisztáni Paktia tartományban fekvő településen járőröző katonák az AP szerint akkor lettek figyelmesek a házra, amikor egy gyanús antennát vettek észre az épület tetején. A katonák közeledésére a házban tartózkodók elreteszelték az ajtót, majd mintegy 60 ellenségesen viselkedő helyi lakos vette körük őket. Ezért erősítést kértek, majd biztosítás mellett törtek be az épületbe.