Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Afganisztán: rajtaütés egy fegyverraktáron

MTI
2002.06.23. 16:15
Brit katonák rajtaütöttek egy fegyverraktáron a kelet-afganisztáni Surwipan településen. 10 személyt őrizetbe vettek, a feltehetőleg az al-Kaida terrorszervezethez tartozó fegyverkészletet pedig lefoglalták.

A brit haditengerészet kommandója amerikai légifedezet mellett foglalta le a raktárnak használt ötszobás házat, amelyben gépfegyverek, aknavetők, gránátok, robbanószerkezetek, taposóaknák, rakéták, muníció és egyéb kisebb hadifelszerelés volt elrejtve. Helyiek elmondása szerint az elmúlt hetekben ismeretlenek már a fegyverek nagy részét elszállították, de így is mintegy két teherautónyi hadianyag maradt a házban.

A kelet-afganisztáni Paktia tartományban fekvő településen járőröző katonák az AP szerint akkor lettek figyelmesek a házra, amikor egy gyanús antennát vettek észre az épület tetején. A katonák közeledésére a házban tartózkodók elreteszelték az ajtót, majd mintegy 60 ellenségesen viselkedő helyi lakos vette körük őket. Ezért erősítést kértek, majd biztosítás mellett törtek be az épületbe.