Judit
2 °C
7 °C

Kötelező olvasmányok Szaddám Huszein regényei

MTI
2002.06.23. 18:18
Szaddám Huszein három regényét a következő tanévben már kötelező tananyagként tanítják Irak iskoláiban - írta a Tikrit városában kiadott helyi iraki hetilap. Az újság értesülései szerint az iraki oktatási minisztérium kötelező iskolai tananyaggá minősítette a Zabiba és a Király, a Megerősített vár és az Emberek és a Város című műveket.

Bár a három olvasmány szerzőjének neve nem szerepel a könyvek borítóján, a regények elsöprő fogadtatása az iraki sajtóban azonban nem hagy kétséget a szerző kiléte felől.

Az irodalmi alkotások története tanulságos, s nem mentes a célzatosságtól. Zabiba és a Király egy uralkodóról szól, aki az 1991-es öbölháború idején bosszút áll egy megerőszakolt iraki nőért. A regényt idén április 28-án, Szaddám születésnapján színpadra állították, a kritikusok szerint a darab kiválóan ragadja meg az amerikaellenes indulatok mozgatórugóit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?