Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Uniós csúcsértekezlet Sevillaban

MTI
2002.06.23. 18:41
Hazaérkezett a Medgyessy Péter miniszterelnök vezette kormányküldöttség a spanyolországi Sevillából, ahol a napokban a soros európai uniós csúcsértekezletet tartották. A csúcsértekezlet elhúzódása miatt a delegáció a tervezettnél egy nappal később érkezett haza. Medgyessy Péter szombaton a spanyol városban újságíróknak azt nyilatkozta: a EU hét végi csúcsértekezletének legnagyobb eredménye az, hogy kialakult a bővítési folyamat hátralévő részének világos menetrendje.

Kijelentette: Magyarország szeretné lerövidíteni az újonnan csatlakozóknak nyújtandó közvetlen mezőgazdasági támogatások bevezetésére Brüsszel részéről javasolt átmeneti időszakot, amelyet szükségtelennek és igazságtalannak tart. A kormányfő emlékeztetett arra, hogy a csatlakozási tárgyalások mezőgazdasági fejezetében egyelőre nem teljes a tizenötök közös álláspontja, mert - mint mondta - hiányoznak belőle a közvetlen támogatásokra vonatkozó konkrétumok, amelyekre az ősz folyamán vissza kell térni.