Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush új palesztin vezetést szeretne

CNN
2002.06.24. 23:30
A Palesztin Hatóság vezető tisztségviselői és - bár név szerint nem említette - Jasszer Arafat eltávolítására bíztatta a palesztinokat hétfőn George W. Bush. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke leszögezte, erre azért van szükség, mert a jelenlegi palesztin vezetés "nem ellenzi, hanem pártfogolja a terrorizmust."

"Az Egyesült Államok nem támogatja egy olyan palesztin államot, amelynek vezetői nem folytatnak kitartó küzdelmet a terroristák ellen és nem hajlandóak felszámolni a terrorizmus infrastruktúráját." - mondta Bush, és a egy "tolerancián és szabadságon" alapuló demokrácia felépítésére szólította a palesztinokat.

"A palesztin állam megalapítása nem érhető el a terror eszközeivel." - figyelmeztetett az amerikai elnök. Bush elmondta: Amerika, az Európai Unió, és az arab államok hajlandóak segédkezni a plaesztin gazdaság helyzetének javításában.

Az amerikai elnök ugyanakkor felszólította Izraelt, hogy állítsa le a betelepítéseket, vonja vissza hadseregét a 2000. szeptember 28-án elfoglalt állásaiba és nyissa meg a befagyasztott palesztin számlákat.