Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Bush új palesztin vezetést szeretne

CNN
2002.06.24. 23:30
A Palesztin Hatóság vezető tisztségviselői és - bár név szerint nem említette - Jasszer Arafat eltávolítására bíztatta a palesztinokat hétfőn George W. Bush. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke leszögezte, erre azért van szükség, mert a jelenlegi palesztin vezetés "nem ellenzi, hanem pártfogolja a terrorizmust."

"Az Egyesült Államok nem támogatja egy olyan palesztin államot, amelynek vezetői nem folytatnak kitartó küzdelmet a terroristák ellen és nem hajlandóak felszámolni a terrorizmus infrastruktúráját." - mondta Bush, és a egy "tolerancián és szabadságon" alapuló demokrácia felépítésére szólította a palesztinokat.

"A palesztin állam megalapítása nem érhető el a terror eszközeivel." - figyelmeztetett az amerikai elnök. Bush elmondta: Amerika, az Európai Unió, és az arab államok hajlandóak segédkezni a plaesztin gazdaság helyzetének javításában.

Az amerikai elnök ugyanakkor felszólította Izraelt, hogy állítsa le a betelepítéseket, vonja vissza hadseregét a 2000. szeptember 28-án elfoglalt állásaiba és nyissa meg a befagyasztott palesztin számlákat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!