Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az al-Kaida fegyveresei megöltek 10 pakisztánit

MTI
2002.06.26. 11:02
Az al-Kaida terrorista hálózat feltételezett tagjai szerdán Pakisztán afganisztáni határának közelében, négyórás tűzharcban megöltek 10 pakisztáni katonát, köztük két tisztet. Mint egy iszlámábádi belügyi tisztségviselő elmondta, az al-Kaida terrorszervezet és az Afganisztánban hatalmuktól megfosztott, vakhitű muzulmán tálibok fegyveresei után kutató pakisztáni katonákat kora reggel vették tűz alá az elhagyott vidéken megbújt harcosok.

A pakisztáni katonák Iszlámábádtól, a fővárostól mintegy 300 kilométerre nyugatra, Vana város közelében - az amerikai Szövetségi Nyomozó Hivataltól (FBI) kapott értesülések alapján - kezdtek kedden hajtóvadászatot az Afganisztánból kiszorult harcosok ellen. Egyelőre nem tudni, hogy a katonákra támadó harcosok közül is meghalt-e vagy megsebesült-e valaki a tűzharcban.

Pakisztán több ezer katonát telepített az afganisztáni határ közelébe, hogy meggátolja az al-Kaida embereinek elmenekülését az Afganisztánban amerikai vezetéssel rájuk vadászó katonák elől.