Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy MiG-23-as Pandzsábban

MTI
2002.06.26. 15:02
Lezuhant az indiai légierő egyik orosz gyártmányú MiG-23-as harci gépe szerdán az észak-indiai Pandzsáb államban. A pilóta időben katapultált, így könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A baleset okai egyelőre ismeretlenek, az ügyben vizsgálat indult. Az indiai légierő szóvivője leszögezte, hogy az eset nincs kapcsolatban az indiai-pakisztáni katonai szembenállással. A repülőgép az észak-indiai Haldwara közelében fekvő légitámaszpontról szállt fel, és néhány perces repülés után becsapódott egy rizsföldre.

A MiG típusú gépek szerencsétlenségei nem ritkák az indiai légierő történetében. Legutóbb június 7-én a kasmíri Szrinagar közelében "műszaki okok" miatt zuhant le egy MiG-27 típusú vadászrepülőgép, májusban pedig egy MiG-21-es kiképző repülőgép az észak-indiai Dzsálandhár kereskedelmi negyedére zuhant, és hét ember halálát okozta.