Judit
2 °C
7 °C

Néhány napig Cheney az USA elnöke

MTI
2002.06.29. 11:19
Rövid időre Dick Cheney amerikai alelnöknek adja át a hatalmat George Bush államfő, akit szombaton egy orvosi rutinvizsgálat idejére elaltatnak. A Camp David-i vizsgálat - vastagbéltükrözés - tervéről maga Bush elnök számolt be, hangsúlyozva, hogy egészséges, jól érzi magát, s semmi jel sem utal betegségre.

Richard Tubb, a Fehér Ház orvosa újságíróknak péntek este elmondta, hogy az 55 éves Bush két előző - 1998-as és 1999-es - hasonló vizsgálata során jóindulatú cisztákat távolítottak el, s az első elnöki orvosi vizsgálat idején pedig azt javasolták, hogy az idén is sor kerüljön "kontrol vastagbéltükrözésre". Az amerikai alkotmány értelmében az elnöknek írásban kell jeleznie a törvényhozás két háza vezetőinek, hogy nem tud eleget tenni kötelmeinek, illetve azt is írásban kell tudatnia, hogy újból kész ellátni hivatalát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?