Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondott a Fülöp-szigetek külügyminisztere

MTI
2002.07.02. 10:57
Lemondott kedden a Fülöp-szigetek külügyminisztere, mert éles ellentétbe került Gloria Macapagal Arroyo elnökkel a helybeli hadsereg egyes alakulatait a terrorizmusellenes harc módszereire kiképző amerikai katonák tevékenységét illetően. Teofisto Guingona alelnök, külügyminiszter kedden az elnök asszonnyal közösen kiadott közleményben jelentette be, hogy július 15-i hatállyal lemond a külügyminiszteri posztról. Alelnöki tisztségét megtartja.

Mintegy ezer amerikai katona tart közös gyakorlatot január óta a Fülöp-szigetek déli részén helybeli katonákkal. A közös gyakorlat meghirdetett célja, hogy az amerikaiak kiképezzék a helybelieket a terroristacsoportok elleni harc módszereire. A tüzes nacionalistaként ismert Guingona fenntartásait hangoztatja az elnök asszony kezdeményezésére létrejött közös katonai gyakorlattal összefüggésben. Véleménye szerint az amerikai katonák jelenléte ellentétben áll az ország alkotmányával.