Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rómába érkezett a magyar miniszterelnök

MTI
2002.07.04. 00:30
Szerda este Rómába érkezett Medgyessy Péter miniszterelnök, aki másnap látogatást tesz a Vatikánban, akárcsak Silvio Berlusconi miniszterelnöknél és Pier Ferdinando Casininél, az olasz képviselőház elnökénél.

A szentszéki látogatásnak különösen nagy jelentősége van a magyar miniszterelnök számára, akit csütörtök délelőtt magánkihallgatáson fogad II. János Pál pápa. E megbeszélésről még csak annyit tudni: a kormányfő egyebek között be akar számolni a szentatyának a magyarországi egyházak tevékenységéhez szükséges törvényi és anyagi háttérről. Ugyancsak a kormány és az egyházak közötti viszony áll majd annak a találkozónak a középpontjában, amelyet Medgyessy Péter Leonardo Sandri érsekkel, az Államtitkárság egyházi ügyekért felelős vezetőjével folytat majd a pápai audiencia után.

Államközi kérdésekről lesz szó a Silvio Berlusconi miniszterelnökkel tervezett esti tárgyaláson, amely az olasz-magyar kapcsolatok folytonosságának jegyében zajlik majd. A nemrég hivatalba lépett magyar kormány kül- és belpolitikai irányvonalainak felvázolása szerepel majd a napirenden, akárcsak az euroatlanti integrációval összefüggő kérdések áttekintése. Ezekről a témákról beszél majd a magyar kormányfő az olasz képviselőház elnökével is. Medgyessy Péter az egynapos látogatás végén, már csütörtök este visszatér Budapestre.