Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Rómába érkezett a magyar miniszterelnök

MTI
2002.07.04. 00:30
Szerda este Rómába érkezett Medgyessy Péter miniszterelnök, aki másnap látogatást tesz a Vatikánban, akárcsak Silvio Berlusconi miniszterelnöknél és Pier Ferdinando Casininél, az olasz képviselőház elnökénél.

A szentszéki látogatásnak különösen nagy jelentősége van a magyar miniszterelnök számára, akit csütörtök délelőtt magánkihallgatáson fogad II. János Pál pápa. E megbeszélésről még csak annyit tudni: a kormányfő egyebek között be akar számolni a szentatyának a magyarországi egyházak tevékenységéhez szükséges törvényi és anyagi háttérről. Ugyancsak a kormány és az egyházak közötti viszony áll majd annak a találkozónak a középpontjában, amelyet Medgyessy Péter Leonardo Sandri érsekkel, az Államtitkárság egyházi ügyekért felelős vezetőjével folytat majd a pápai audiencia után.

Államközi kérdésekről lesz szó a Silvio Berlusconi miniszterelnökkel tervezett esti tárgyaláson, amely az olasz-magyar kapcsolatok folytonosságának jegyében zajlik majd. A nemrég hivatalba lépett magyar kormány kül- és belpolitikai irányvonalainak felvázolása szerepel majd a napirenden, akárcsak az euroatlanti integrációval összefüggő kérdések áttekintése. Ezekről a témákról beszél majd a magyar kormányfő az olasz képviselőház elnökével is. Medgyessy Péter az egynapos látogatás végén, már csütörtök este visszatér Budapestre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!