Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meggyilkolták az afgán alelnököt

MTI
2002.07.06. 13:04
Meggyilkolták Abdul Kadirt, Afganisztán pastu nemzetiségű alelnökét, a kormány közmunkaügyi miniszterét. Abdul Kadirt két ismeretlen fegyveres lőtte agyon Kabul központjában lévő hivatala előtt, amikor gépkocsijával az épülethez érkezett. Szemtanúk szerint a támadók gépfegyvereikből sorozatokat - összesen 36 lövést - adtak le az autóra, valósággal szétlőtték szélvédőjét és karosszériáját. A gyilkosság hírét Tádzs Mohamed Vardak belügyminiszter jelentette be.

A támadást követően azonnal letartóztatták az alelnök testőreit - közölte az afgán főváros rendőrfőnöke. Abdul Kadir alig két hete, június 22-én foglalta el hivatalát. Korábban ő volt Nangarhár tartomány kormányzója. Hamid Karzai államfőnek a most meggyilkolt Abdul Kadir mellett van egy hazara és egy tádzsik nemzetiségű helyettese is.