Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagy-Britannia önként ajánlkozik Irak megtámadására

MTI
2002.07.08. 11:18
Kiszivárgott értesülések szerint Nagy-Britannia jelentős erőkkel támogatná az Egyesült Államokat egy Irak elleni katonai akcióban. A tekintélyes konzervatív The Times hétfőn a védelmi minisztérium magas rangú tisztségviselőire hivatkozva arról számolt be, hogy bár Washington részéről hivatalos részvételi felkérés egyelőre még nem érkezett London címére, a Blair-kormány már megkezdte a katonai közreműködés terveinek kidolgozását.

Ennek része a haderő átcsoportosítása, beleértve az Afganisztánban és a Balkánon szolgálatot teljesítő katonai egységek hazarendelését is. Ezt az idézett források szerint nemcsak az indokolja, hogy az adott térségben küldetésük többnyire befejeződött, hanem az is, hogy a védelmi minisztérium biztosítani kívánja, hogy elegendő erő álljon rendelkezésre, amennyiben döntés születne Irak megtámadásáról. A katonai akció időpontjáról még nem született döntés, arra azonban minden valószínűség szerint csak jövőre kerülne sor - írta a The Times.