Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Málta lekésheti a csatlakozást?

MTI
2002.07.09. 16:15
Brüsszeli EU-diplomaták szerint Málta lekésheti a csatlakozást az Európai Unió bővítésének következő körében, mert elhúzódnak vele a csatlakozási tárgyalások. Málta egyike annak a tíz országnak, amely abban reménykedik, hogy decemberig befejezi a tárgyalásokat, és 2004-ben az Európai Unió teljes jogú tagja lesz, de a szigetország messze lemaradt a tárgyalásokban olyanokkal szemben, mint Ciprus, Lengyelország vagy Magyarország. Az idézett diplomaták úgy vélik, hogy Málta EU-tagságát elsősorban az ország protekcionista és elszigeteltségi hagyományai akadályozhatják.

Málta eddig 23-at zárt le a 30 csatlakozási fejezetből, amelyekben az EU megállapodik az egyes országokkal a jogharmonizációs követelményekről. Többek között még le kell zárnia az adórendszerről folyó tárgyalásokat, a környezetvédelem terén pedig szeretné megőrizni befolyásos vadászlobbijának jogát a költöző madarak kilövésére.