Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Adászavarással vádolja Kína a Falun Kung szektát

New York Times
2002.07.09. 16:30
A kínai hatóságok azzal vádolják a Falun Kung szektát, hogy különböző berendezésekkel zavarta meg a műholdas televíziózást az ország különböző részein. Kína szerint az adást összesen 12 óra hosszat zavarták a múlt hónapban. A hatóságok szerint bizonyítékaik vannak arra is, hogy az akciókat a szekta száműzött vezetője, Li Hongzi irányította. Egyszer a tagok meditálását bemutató 20 másodperces filmet sugároztak a képernyők elsötétedése után. A rendőrség tájékoztatása szerint a Falun Kung két nagyváros kábelhálózatának adását is megzavarta.

A szektát Kínában már 1999 betiltották, mert mintegy tízezer tagja közös meditációt tartott a pekingi Mennyei Béke terén. Az elmúlt két évben a követők ezreit hurcolták munkatáborokba a kínai hatóságok. Ennek ellenére a mozgalom igen nagy népszerűségnek örvend Kínában és külföldön is.