Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendkívüli választásokat írnak ki Montenegróban

MTI
2002.07.09. 18:30
Montenegróban rendkívüli választásokat tartanak: a kormányoldal és az ellenzék kedden egyetértésre jutott abban, hogy a választás jelenti az egyetlen kiutat a hónapok óta tartó kormányválságból. Elemzők szerint a rendkívüli parlamenti választásokat valószínűleg egy időben rendezik meg az őszre esedékes köztársasági elnökválasztással.

Montenegró kormánya hónapok óta parlamenti támogatottság nélkül működik. A kormányválságot az okozta, hogy tiltakozva a belgrádi megállapodás aláírása ellen Montenegrói Liberális Szövetség március közepén megvonta a külső támogatást Vujanovic kormányától, majd hasonló okok miatt a Szociáldemokrata Párt miniszterei is kiléptek a kabinetből. A kormány bukása ellenére az elnök ismét Vujanovicot bízta meg kormányalakítással, de a koalíciós tárgyalások nem vezettek sikerre.