Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ecsevit már nem zárja ki az előrehozott választások lehetőségét

MTI
2002.07.10. 18:02
Ismail Cem török külügyminiszter szerdán úgy döntött, hogy lemond tisztségéről, és kilép a Bülent Ecevit miniszterelnök vezette Demokratikus Baloldal Pártjából.

Bülent Ecsevit török miniszterelnök a kormánykoalíció összeomlásával szembesülve szerdán először beszélt az előrehozott választások lehetőségéről, holott mind ez ideig ellenezte megtartásukat az eredetileg kitűzött 2004 előtt. "A kormánykoalíciót alkotó három párt elnöke megállapodhat a választások új időpontjában. Ez nem 2004 áprilisa lehetne, hanem egy közelebbi dátum" - mondta a sarokba szorított Ecsevit a Milliyet című isztambuli újságnak. Ecsevit megerősítette, hogy személy szerint változatlanul ellenzi az előrehozott választásokat az országot sújtó gazdasági válság miatt, de megengedően hozzátette: "Ha a körülmények rákényszerítenek erre, akkor meg kell hajolnunk". Ecsevit megrendült egészsége miatt május eleje óta nem tudja ellátni hivatalát, ami politikai válságot idézett elő