Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nő lesz Arafat utódja?

Inforádió
2002.07.10. 18:54
Egy internetes közvélemény-kutatás azzal a meglepő eredménnyel végződött, hogy a palesztin közéleti személyiségek közül Hanan Asravi asszony, az Arab Liga szóvivője és a Palesztin Nemzeti Tanács tagja a legnépszerűbb.

Asravi asszony mind Arafat palesztin elnököt, mind pedig más palesztin vezetőket messze maga mögé utasítva 178 szavazatot kapott a 425 részvevőtől. Arafatra 72, a jelenleg izraeli börtönben lévő Marvan Bargutira, a Fatah-mozgalomhoz tartozó fegyveres csoport, a Tanzim vezetőjére 71 szavazat jutott. Jaszin sejk, a terroristák Hamász szervezetének vezetője 38 szavazatot kapott, és az eddig az egyik legesélyesebb lehetséges Arafat-utódnak tartott Mohamed Dahlan 11 szavazatot szerzett. Dahlan eddig a Gázai övezet biztonsági főnöke volt, de tisztéről lemondott, mert Arafat felajánlotta neki a nemzetbiztonsági tanácsadói tisztséget.

Asravi a közvélemény-kutatási eredmény kihirdetése után a Hürriyet című török napilapnak nyilatkozva kijelentette, hogy nagyon büszke a palesztinok iránta kinyilvánított megbecsülésére. A török lap megjegyzi, hogy Asravi egyike volt annak az 55 palesztin személyiségnek, aki kampányt indított az öngyilkos merényletek megszüntetéséért.