Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Nő lesz Arafat utódja?

Inforádió
2002.07.10. 18:54
Egy internetes közvélemény-kutatás azzal a meglepő eredménnyel végződött, hogy a palesztin közéleti személyiségek közül Hanan Asravi asszony, az Arab Liga szóvivője és a Palesztin Nemzeti Tanács tagja a legnépszerűbb.

Asravi asszony mind Arafat palesztin elnököt, mind pedig más palesztin vezetőket messze maga mögé utasítva 178 szavazatot kapott a 425 részvevőtől. Arafatra 72, a jelenleg izraeli börtönben lévő Marvan Bargutira, a Fatah-mozgalomhoz tartozó fegyveres csoport, a Tanzim vezetőjére 71 szavazat jutott. Jaszin sejk, a terroristák Hamász szervezetének vezetője 38 szavazatot kapott, és az eddig az egyik legesélyesebb lehetséges Arafat-utódnak tartott Mohamed Dahlan 11 szavazatot szerzett. Dahlan eddig a Gázai övezet biztonsági főnöke volt, de tisztéről lemondott, mert Arafat felajánlotta neki a nemzetbiztonsági tanácsadói tisztséget.

Asravi a közvélemény-kutatási eredmény kihirdetése után a Hürriyet című török napilapnak nyilatkozva kijelentette, hogy nagyon büszke a palesztinok iránta kinyilvánított megbecsülésére. A török lap megjegyzi, hogy Asravi egyike volt annak az 55 palesztin személyiségnek, aki kampányt indított az öngyilkos merényletek megszüntetéséért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!