Judit
3 °C
7 °C

Galtieri és Suárez az argentin körözési listán

MTI
2002.07.10. 21:07
Az 1976 és 1983 közötti katonai diktatúra idején elkövetett bűnök miatt az argentin igazságszolgáltatás szerdán elrendelte mintegy 30 egykori magas rangú tiszt, köztük az egykori diktátor, Leopoldo Galtieri és Carlos Suárez tábornok letartóztatását.

Mint Claudio Bonadio bíró a sajtó előtt elmondta, a letartóztatási parancsot azután adták ki, hogy kivizsgálták a baloldali peronista Montoneros mozgalom aktivistáinak elrablásával, megkínzásával és meggyilkolásával kapcsolatos ügyeket. Az érintettek között van Cristino Nicolaides, a szárazföldi hadsereg egykori parancsnoka, valamint a hajdani rettegett rendőrfőnök, Raimundo Ojeda is. Valamennyien korábban a katonai titkosszolgálat elit alakulatánál, a Batallon 601-nél szolgáltak. A vizsgálat során meg akarják állapítani, hogy ki a felelős húsz "montonero" elrablásáért és eltűnéséért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?