Jolán
2 °C
4 °C

Eltűnt egy helikopter Szibériában

Inforádió
2002.07.11. 14:00
Eltűnt egy helikopter az észak-szibériai Tajmir-félsziget térségében. A gép 21 emberrel a fedélzetén a sarkvidékre tartott. A kutatást végző mentőalakulatok erőfeszítései csütörtök délelőttig nem vezettek eredményre. Előbb egy Mi-8-as helikopter fésülte át - eredménytelenül - a terepet, majd csatlakozott hozzá az orosz védelmi minisztérium egyik An-26-os típusú repülőgépe is. Csütörtökön egy Il-76-os és egy An-74-es is bekapcsolódott a munkálatokba.

A kutatást és a mentést erősen nehezíti a kedvezőtlen időjárás. A térségben nulla fok körüli a hőmérséklet, a köd és havas eső miatt igen rosszak a látási viszonyok, így délelőtt a Mi-8-asnak és az An-26-osnak vissza kellett fordulnia. Csütörtök délben pedig teljes egészében fel kellett függeszteni a mentést, mert erős szél támadt és a havas eső havazásba fordult. Ha az eltűnt helikoptert a nyílt tenger felett érte szerencsétlenség, nem sok esély van arra, hogy túlélőket találjanak, ugyanis a víz hőmérséklete mindössze 4-5 Celsius fok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?