Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gránátos terrortámadás Kasmírban

MTI
2002.07.13. 19:32
Feltehetőleg iszlám szélsőségesek törtek rá egy kunyhókból álló településre Kasmír téli fővárosa, Dzsammu közelében és legalább tizenhárom, egyes jelentések szerint tizenöt hindut megöltek.

A támadók, akikről a rendőrség még nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy valóban iszlám szélsőségesek vagy esetleg közönséges bűnözok voltak, gránátokat hajigáltak a kunyhókra. Rendőrségi források szerint a sebesültek száma tizenöt és huszonöt között változik. Az áldozatok között egy gyermek és hat nő volt.

Szemtanúk elmondták, hogy a támadók a Dzsammu környéki hegyekből érkeztek, és három vagy négy gránátot hajítottak a kunyhókra. A helyszíni beszámolók szerint a rajtaütés után összecsapások robbantak ki a gyorsan a helyszínre érkező rendőrök és a támadók között.

Ez volt a legjelentősebb fegyveres támadás ebben a térségben május 14. óta, amikor iszlám szélsőségesek 34 személyt öltek meg.