Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fülöp-szigetek: 66 halálos áldozata van a választási kampánynak

MTI
2002.07.15. 09:04
Eddig 66 halálos áldozata és 20 sebesültje volt a Fülöp-szigeteken zajló helyhatósági választási kampány során kirobbant erőszakos cselekményeknek. Az áldozatok között a hadsereg adatai szerint 19 választási jelölt van. A helyi hatóságok szerint azonban ez a szám kevesebb, mint a korábbi szavazások idején történt haláleseteké. Mindazonáltal több ezer katonát telepítettek a legveszélyesebb területekre, köztük a főváros, Manila külső kerületeibe, a muzulmán többségű Quiapo megyében, valamint az ország déli részén, ahol a szeparatista fegyveresek tevékenykednek. Mozgósítottak 2000 tartalékost is.

Negyvenkétezer település több mint 671 ezer önkormányzati tisztségviselőjét választják meg hétfőn, de a voksolást 30 nappal elhalasztják a szigetország északi részének 300 falvában a monszun által okozott súlyos áradások miatt. A választási illetékesek azt várják, hogy a szavazásra jogosultaknak mintegy 60-70 százaléka adja le hétfőn a voksát.