Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tűzparancs az ukrán légierőnek

MTI
2002.07.15. 18:04
Az ukrán kormány úgy döntött, hogy a hadsereg ezentúl lelőheti azokat az azonosítatlan repülőgépeket, amelyek behatolnak az ország légterébe és nem válaszolnak a felszólításokra. Az ukrán kormány hétfőn nyilvánosságra hozott intézkedése azt célozza, hogy ne fordulhasson elő a tavaly szeptember 11-ei amerikai terrortámadásokhoz hasonló akció ukrajnai célpontok ellen.

A kormány szóvivője a Reutersnek elmondta, hogy egy személyszállító gép elrablása esetén természetesen mindent megtennének a gép utasainak megmentése érdekében, s csak végszükség esetén adnák ki a tűzparancsot. Az ukrán hadsereg tavaly tévedésből rálőtt egy orosz személyszállító repülőgépre, 78 utas halálát okozva. A NATO már többször felszólította Ukrajnát hadserege modernizálására: a haderő azonban a hidegháború vége óta komoly pénzhiánnyal küzd.