Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kórházba szállították Václav Havelt

MTI
2002.07.17. 13:51
Hazaérkezése után azonnal kórházba szállították Václav Havel cseh államfőt, miután egészségi okok miatt lerövidítette franciaországi látogatását. Ladislav Spacek elnöki szóvivő szerint a délután orvosi jelentést adnak ki Havel állapotáról. "Jelenleg azzal számolunk, hogy az elnöknek nem kell majd a kórházban maradnia" - nyilatkozott Spacek újságíróknak Prágában.
"A gyors visszatérés legfőbb értelme az volt, hogy az elnököt kivizsgáljuk, s megállapítsuk, mennyire súlyos a helyzet" - mondta Ilja Kotík, Havel személyes kezelőorvosa. Kotík szerint a cseh államfő, aki hétfő délelőtt érkezett Párizsba, kedd este lett rosszul, s miután megvizsgálták, és állapota szerda reggelig nem javult, eldöntötték, hogy idő előtt vissza kell térnie Prágába. Havelnek csütörtökig kellett volna Franciaországban lennie.