Árpád
-2 °C
4 °C

Lemond a német védelmi miniszter?

MTI
2002.07.18. 14:41
Rendkívüli frakcióülést tart pénteken a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) parlamenti csoportja ahol meg kívánják vizsgálni Rudolf Scharping, német védelmi miniszter, és Moritz Hunzinger, egy reklámcég főnökének pénzügyi kapcsolatait. Hunzinger állítólag 71 600 eurót fizetett Scharpingnak egy róla szóló könyvért.

Hunzinger ráadásul az ellenzékben lévő Német Kereszténydemokrata Párt (CDU) tagja. A pénteki frakcióülést megelőzően már csütörtök délután összeül az SPD legfőbb vezetősége. Német sajtóértesülések szerint az sem kizárt, hogy a miniszter lemondásra kényszerül. A Passauer Neue Presse című napilap csütörtöki számában egyenesen azt írja, hogy leváltják. Scharping a Bildben megjelenő interjújában azt állította, hogy a honoráriumot még azelőtt kapta, hogy belépett Gerhard Schröder kormányába. Hozzáfűzte: "megmagyarázhatatlan módon" a pénz csak akkor jutott el hozzá, amikor már védelmi miniszter volt. Ez viszont ellentétes a német törvényekkel, jelentette az MTI .

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?