Gusztáv
3 °C
6 °C

Bűnösnek vallja magát Moussaoui

Reuters
2002.07.18. 20:35
Bűnösnek vallotta magát a bíróság elott Zacarias Moussaoui a tavaly szeptember 11-i terrortámadásokhoz vezető összeesküvésben, az amerikai szövetségi bíró azonban ezt nem fogadta el, s egy hetet adott a vádlottnak, hogy ha akarja, megváltoztassa vallomását.

A marokkói születésu francia állampolgár mindmáig az egyetlen bíróság elé állított személy a szeptember 11-i terrorakciókkal összefüggésben. Csütörtökön az ügyében megfogalmazott vádirat harmadik változatát terjesztette be az ügyészség. Az amerikai Virginia állambeli Alexandria bírósága előtt Moussaoui azt mondta, tudja, kik követték el a támadásokat, magát az al-Kaida tagjának vallotta, és hűségesküt tett Oszama bin Ladennak, a terrorszervezet vezérének.

A saját védelmének ügyvéd nélküli ellátásához ragaszkodó férfi vallomását hallva Leonie Brinkema bírónő igyekezett lebeszélni Moussaouit, aki azonban elutasítólag reagált. A bírónő végül, miközben a vádlott fenntartotta álláspontját, úgy döntött, hogy egy hét múlva újra meghallgatja őt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!