Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bűnösnek vallja magát Moussaoui

Reuters
2002.07.18. 20:35
Bűnösnek vallotta magát a bíróság elott Zacarias Moussaoui a tavaly szeptember 11-i terrortámadásokhoz vezető összeesküvésben, az amerikai szövetségi bíró azonban ezt nem fogadta el, s egy hetet adott a vádlottnak, hogy ha akarja, megváltoztassa vallomását.

A marokkói születésu francia állampolgár mindmáig az egyetlen bíróság elé állított személy a szeptember 11-i terrorakciókkal összefüggésben. Csütörtökön az ügyében megfogalmazott vádirat harmadik változatát terjesztette be az ügyészség. Az amerikai Virginia állambeli Alexandria bírósága előtt Moussaoui azt mondta, tudja, kik követték el a támadásokat, magát az al-Kaida tagjának vallotta, és hűségesküt tett Oszama bin Ladennak, a terrorszervezet vezérének.

A saját védelmének ügyvéd nélküli ellátásához ragaszkodó férfi vallomását hallva Leonie Brinkema bírónő igyekezett lebeszélni Moussaouit, aki azonban elutasítólag reagált. A bírónő végül, miközben a vádlott fenntartotta álláspontját, úgy döntött, hogy egy hét múlva újra meghallgatja őt.