Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letaróztattak egy al-Kaida-gyanúsítottat

MTI
2002.07.20. 13:17
Tizenkét millió dollár értékű hamis csekket találtak az amerikai vámhatóságok Detroit nemzetközi repülőterén egy jordániai születésű férfinál, akit az al-Kaida terrorhálózattal való kapcsolatokkal gyanúsítanak. A The Washington Post szombati jelentése szerint a 47 éves Omar Sisanit, aki Indonéziából érkezett az Egyesült Államokba, szerdán vették őrizetbe. Az amerikai hírszerzés úgy tudja, hogy több száz al-Kaida tagnak sikerült elmenekülnie Afganisztánból, és Indonéziában találtak menedéket és lehetőséget tevékenységük folytatására.

Az antiterrorista egységek csütörtökön házkutatást hajtottak végre Sisani és felesége otthonában a Michigan állambeli Dearbornban. Az amerikai biztonsági szervek szerint Sisani neve szerepel azoknak a listáján, akiket az Oszama bin Laden vezette szervezet képezett ki Afganisztánban. Ugyancsak találkoztak a nevével azokban a dokumentumokban, amelyeket a terrorellenes koalíció katonái foglaltak le a közép-ázsiai országban. Az is kiderült róla, hogy családja Csecsenföldről származik.

Az amerikai hírszerzés attól tart, hogy az al-Kaida akart ekkora összeget becsempészni az Egyesült Államokba újabb akciók finanszírozására.