Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Enyhe földrengés Belgiumban és Hollandiában

MTI
2002.07.22. 10:55
Enyhe földrengés volt hétfőn reggel 7 óra 45 perckor Kelet-Belgiumban és körzetében, a rengések két hulláma érezhető volt az ország csaknem egész területén.

A földmozgás epicentruma a németországi Eschweiler városka közelében lehetett, amely néhány kilométerre fekszik a belga határtól. A földrengés ereje Belgiumban a Richter skálán 4,5 és 5 fok közé tehető, leginkább az Ardennekben és általában az ország keleti térségeiben volt érezhető. Ennek ellenére a rádió megszólaltatott egy olyan tanút, aki Brüsszeltől alig tíz kilométerre, Tubize-ben lakik és a pamlagon ülve tisztán érezte a földlökést, a fal pedig meg is repedt a kandalló felett.

Belgiumban az első híradások még nem tudtak komolyabb károkról vagy személyi sérülésről. Az epicentrumhoz közeli, németországi Aachenből a hatóságok azt jelezték, hogy néhány házban kisebb károkat okozott a földmozgás. Hollandiából ugyancsak jelezték, hogy az ország délkeleti részében érezhető volt a rengés.