Judit
2 °C
7 °C

Újabb letartóztatások a Pearl-gyilkosság ügyében

MTI
2002.07.22. 12:41
A pakisztáni hatóságok az elmúlt hónapokban foganatosított letartóztatások során elfogták azt a férfit, aki nagy valószínűség szerint végrehajtotta Daniel Pearl amerikai újságíró meggyilkolását. Hétfői helyi közlések szerint három olyan feltételezett tettes van a hatóságok őrizetében, akik a múlt heti ítélethirdetéssel végződött Pearl-perben semmilyen szerepet nem játszottak. Mind a hárman a Laskar-i-Dzsangvi szélsőséges szunnita muszlim szervezet tagjai, április és június között kerültek a hatóságok kezére.

A vád mindenekelőtt arra a videofelvételre alapult, amelyen a terroristák bemutatták Pearl megölését. A mostani hatósági jelentésekben említett három letartóztatott egyike - más személyek mellett - állítólag látható is azokon a képeken, amelyek a gyilkosságról készültek. A hatóságok úgy tudják, hogy Pearl szökési kísérletei után egyikük adott parancsot az újságíró megölésére. Rendőrségi információk szerint összesen hét vagy nyolc szélsőséges volt jelen a bűncselekmény idején, köztük három jemeni.

Haidárábádban múlt hétfőn ítélték kötél általi halálra Ahmed Omar Szajed Sejk muzulmán terroristát, akit bűnösnek találtak abban, hogy ő irányította a The Wall Street Journalnak dolgozó Pearl elrablását és meggyilkolását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?