Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lilics nem tanúskodik Milosevics perében

MTI
2002.07.22. 13:18
Zoran Lilics volt jugoszláv elnök hétfőn közölte a hágai Nemzetközi Törvényszékkel (NT), hogy nem hajlandó tanúskodni Szlobodan Milosevics perében. Lilics a Nemzetközi Törvényszék előtt kijelentette: nem kapta meg az egyértelmű hozzájárulást Vojiszlav Kostunica jelenlegi államfőtől és a jugoszláv Legfelsőbb Védelmi Tanácstól, a hadsereg legfelsőbb vezetésétől ahhoz, hogy tanúskodjék. Az egykori jugoszláv vezető a Nemzetközi Törvényszék előtt kifejtette: nem kapta meg a felmentést az állam- és katonai titoktartás kötelezettsége alól.

Lilics, aki 1993 és 1997 között - Milosevics elődeként - volt Jugoszlávia államfője, korábban kijelentette: csak akkor hajlandó tanúskodni, ha a jelenlegi jugoszláv vezetés felmenti a titoktartási kötelezettség alól. A jugoszláv nemzeti tanács javaslatot tett erre a belgrádi szövetségi hatóságoknak, Zoran Lilics szerint az egész világ érdekét szolgálná, ha elmondhatná a teljes igazságot a Jugoszláviában történt eseményekről.