Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nutellásüvegbe zárt pokolgép robbant Olaszországban

MTI
2002.07.24. 15:57
Nutellásüvegbe rejtett pokolgép robbant az észak-olaszországi Pordenone város egyik lakásában: a detonációban senki sem sebesült meg. A hatóságok nem zárják ki, hogy a robbanásnak köze lehet az "olasz Unabomber" néven elhíresült terroristához, aki 1994 óta legalább tizenöt hasonló merényletet követett el, elsősorban az északi tartományokban, Venetóban és Friuliban.

A kis erejű robbanószerkezetet rejtő Nutellát egy kétgyermekes családanya vásárolta kedden egy Pordenone közeli bevásárlóközpontban. A pokolgép az üveg kinyitásakor lépett működésbe - jelentette az AFP. A hatóságok szerint az olasz merénylő példaképe az Egyesült Államokban 1995-ben őrizetbe vett Theodore Kaczynski, aki csomagokba, illetve levelekbe rejtett pokolgépekkel követett el merényleteket 18 éven át. Az amerikai férfi akcióiban három ember vesztette életét és 28-an szenvedtek súlyos sérüléseket. Az "olasz Unabomber" amerikai kollégájával ellentétben nem postai küldeményekbe, hanem élelmiszerekbe rejti a robbanószerkezeteket.