Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Blair szerint nem támadják meg Irakot

BBC
2002.07.26. 07:08
Nem áll küszöbön egy Irak elleni katonai akció - jelentette ki Tony Blair brit miniszterelnök újonnan bevezetett havi televíziós interjúja során. Mint mondta, kormánya még nem hozott döntést a Szaddam Husszein vezette ország elleni esetleges támadásról. A tömegpusztító fegyverek kezelését azonban a terror elleni háború következő lépésének nevezte.
Az Irak elleni támadás az Egyesült Államok sürgette tervét nem csak az ellenzéki Konzervatív Párt, de Blair munkáspártjának egyes tagjai is ellenzik. "Sok munkáspárti képviselő számára aggasztó, hogy az ország most nem egy barlangban lakó emberrel, hanem egy, ha nem is nukleáris, de biológiai és vegyi fegyverekkel rendelkező ország vezetőjével keveredhet háborúba" - nyilatkozta Pul Flynn munkáspárti képviselő. A képviselők attól tartanak, hogy Blair a nyár folyamán a parlament előzetes beleegyezése nélkül támogat majd egy esetleges - amerikai - katonai akciót.