Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bombának látszó antiszemita plakátot találtak Oroszországban

MTI
2002.07.26. 13:21
Bombának látszó antiszemita plakátot találtak a Kalinyingrádi területen fekvő Pravgyinszk város főterén, egy nappal azután, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elítélte az antiszemitizmust és általában a szélsőséges erőket. Oroszországban az elmúlt hónapokban három esetben követtek el merényletet robbanó plakátokkal, azonnal értesítették a rendőrséget. A tűzszerészek azonban ebben az esetben nem találtak robbanószerkezetet, a plakátból a föld alá vezetett drótok egy üres konzervdobozhoz vezettek.
A július 10-i, szintén a Kalinyingrádi területen elkövetett baltyijszki merényletben egy férfi életét vesztette. Putyin orosz államfő azután ítélte el az antiszemitizmust csütörtökön, hogy fogadta az első antiszemita plakátos merényletben súlyosan megsérült Tatjany Szapunovát, akit Bátorság érdemrenddel tüntettek ki.