Aliz
6 °C
14 °C

Munkatárborba küldtek három katolikus papot

MTI
2002.07.27. 11:10
Kínában három évi, munkatáborban letöltendő büntetésre ítéltek három katolikus papot. Az ázsiai országban két katolikus egyház működik, de csak az egyik legális. Ez utóbbit "hazafias katolikus egyháznak" nevezik, és szigorú állami ellenőrzés alatt fejti ki tevékenységét. A Rómához hű, illegálisan működő egyházat a hatóságok üldözik.

A három pap elítéléséről szóló hírt a Kung bíboros elnevezésű amerikai székhelyű alapítvány közölte szombaton. A tájékoztatás szerint a 32 éves Vang Li-maót, az 50 éves Ma Sun-paót és a 30 éves Pang Jong-hszingot azzal vádolták, hogy megszegték a kínai vallási törvényt és megzavarták a társadalom békéjét. Az AP szerint Vang Li-maót ez év március 24-én vették őrizetbe a vasárnapi mise közben, Ma Sun-paót egy héttel később a húsvéti mise alatt, Pang Jong-hszinget pedig 2001 decemberében a lakásán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?