Szilvia
5 °C
16 °C

Kudarcba fulladhat az ENSZ észak-koreai élelmezési programja

MTI
2002.07.29. 17:36
Az ENSZ Élelmiszer Programja (WFP) hétfőn azt közölte: lemond arról a tervéről, hogy felújítsa 1,2 millió észak-koreai gyerek és idős ember élelmiszer-segélyezését, mert az adományozó országok nem bocsátottak rendelkezésre elegendő élelmiszert. Az ügynökség 4,2 millió gyereket, várandós és szoptató anyát is ellát élelmiszerrel, de ezek az erőfeszítések ugyancsak kudarcot szenvedhetnek, ha a külföldi adományok nem növekszenek.

A WFP múlt hónapban jelentette be, hogy a programot augusztusban újítják fel, miután az Egyesült Államok 100 ezer tonna pótlólagos élelmiszert ígért. A terv azon futott zátonyra, hogy emellett más jelentősebb adakozók nem jelentkeztek a hiányzó mennyiség pótlására. Segélyszervezetek munkatársai szerint az adományok csökkenésének oka részben az Afganisztán iránti figyelem növekedése.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?