Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szeptemberben lesz az első NATO-hadgyakorlat Oroszországban

MTI
2002.07.29. 21:20
A NATO békepartnerségi programja keretében először kerül sor nemzetközi katonai gyakorlatra orosz területen szeptember végén. A brüsszeli NATO-központban nyilatkozó szövetségi illetékes elmondta, hogy szeptember 25. és 27. között a Moszkva közelében lévő Noginszkban mintegy 700 orosz katonai és polgári személy valamint a NATO és a békepartner országok mintegy 300 katonája gyakorolja az együttműködést egy polgári vészhelyzet elhárításában. A Bogorodszk 2002 fedőnevű gyakorlat elképzelt forgatókönyve szerint egy műtrágyagyárat terrorista támadás ér, a támadásnak számos halálos áldozata van és a mérgező vegyi anyagok terjedése miatt ki kell költöztetni a közelből a lakosságot.

A kétnapos segélygyakorlaton több nemzetközi szervezet képviselői is jelen lesznek a rendkívüli helyzetek minisztériumának noginszki kiképző központjában. Oroszország eddig nemigen vett részt a békepartnerségi gyakorlatokon, jóllehet 1995 óta tagja a programnak.