Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Arafat tűzszünetet akar

Népszava
2002.07.30. 06:40
Jasszer Arafat palesztin elnök közölte, hogy az egy héttel ezelőtti Gáza elleni izraeli támadás ellenére sem tett le arról, hogy tűzszünetet érjen el a palesztinok és az izraeliek között. Ezt a palesztin vezető azon tárgyalások után közölte, melyeket Jesse Jackson amerikai feketebőrű polgárjogi harcossal folytatott. Jackson helyeselte a palesztin vezető szándékát, s szorgalmazta az izraeli településépítések leállítását.

Ben Eliezer izraeli védelmi miniszter már azt is bejelentette, hogy hamarosan megkezdődhetenek a biztonsági tárgyalások. Ezeket palesztin részről Abdelrazak al-Jahja belügyminiszter vezeti. Izraeli részről átutaltak a palesztin hatóságnak 15 millió dollárt. Ez az összeg járt a palesztinoknak, mivel palesztin áruk adóbevételéről van szó. Izrael azonban az intifáda két évvel ezelőtti kezdete óta vissztartotta ezeket a bevételeket.