Aliz
6 °C
14 °C

Zsidó temető meggyalázása, őrizetben a kertész

MTI
2002.07.30. 15:16
Nem antiszemita tett volt az egyik római zsidó temető elleni július elejei támadás, az olasz rendőrség kedden őrizetbe vette a nyughely kertészét. Az egy hónappal ezelőtt történt támadásban eddig ismeretlen személyek Róma egyik legnagyobb temetőjében zsidó sírhelyeket rongáltak meg, Dávid-csillagokat feszítettek le sírkövekről, és családi síremlékek kapuit döntötték be. A római zsidó közösség felháborodásának adott hangot, és antiszemita indíttatású akciónak vélte a rongálást, amelyet másfelől az egész olasz politikai osztály is elítélt.

Keddre virradóra azonban a rendőrség őrizetbe vette a temető 46 éves volt kertészét, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. A temető további öt alkalmazottját szintén vizsgálat alá vetették az üggyel kapcsolatban. A vizsgálat egyik belső forrása a Reutersnek elmondta: értesülései szerint az alkalmazottak a botránnyal le akarták járatni a temető igazgatóját, mivel az a napokban megvonni szándékozott tőlük több jól jövedelmező megbízást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?