Árpád
-2 °C
3 °C

Lövöldözés Kasmírban: öt halott

Inforádió
2002.08.01. 14:27
Muzulmán szélsőségeseket tettek ártalmatlanná az indiai biztonsági erők abban a hajtóvadászatban, amelyben egy indiai katona és négy szeparatista fegyveres halt meg. Az indiai rendőrség csütörtökön bejelentette, hogy a vitatott hovatartozású Kasmír India által ellenőrzött részén, Radzsauri határvárosban kiürítették azt a kerületet, ahová a feltételezések szerint muzulmán szélsőségesek szivárogtak be. A hatóságok kormányalkalmazottak családtagjainak mintegy száz fős csoportját menekítették ki a kerületből, mielőtt megindult volna a hajtóvadászat a fegyveresek után. Az indiai biztonsági erők átfésülték a területet, és tűzharcba keveredtek a fegyveresekkel. A lövöldözésben egy indiai tiszt és négy fegyveres muzulmán halt meg. A biztonsági alakulatok további fegyveresek után kutatnak a térségben.

A térségben már majd egy évtizede tartanak a fegyveres összetűzések - egyes becslések szerint eddig összesen hatvanezer ember esett áldozatául a két hatalom viaskodásának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?