Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kézigránátot dobtak négy afgán rendőrre

MTI
2002.08.02. 16:11
Négy afgán rendőr megsérült egy ellenük végrahajtott kézigránát-támadásban az ország délkeleti részén fekvő Urgun településen. A kézigránátot feléjük hajító támadót a repeszek halálosan megsebesítették. A csütörtöki támadás idején amerikai katonák nem tartózkodtak a Paktia tartományban levő településen - közölte Roger King ezredes, szóvivő az amerikai csapatok legnagyobb afganisztáni támaszpontján, a bagrami légikikötőben.

A szóvivő azért tért ki nyilatkozatában erre a körülményre, mert a News című pakisztáni napilap pénteken az urguni incidens kapcsán három amerikai katona haláláról számolt be. Az újság tudni vélte, hogy két másik amerikai katona ugyancsak életét vesztette ismeretlen fegyvereseknek egy szövetségesek gépkocsioszlop ellen intézett támadásában Angur Adda település körzetében, két kilométerre a pakisztáni határtól.