Szilvia
5 °C
16 °C

Diplomáciai viszály egy fehéroroszországi McDonald's miatt

MTI
2002.08.02. 20:22
A fehérorosz hatóságok pénteken bezárták a főváros, Minszk legnagyobb McDonald's gyorsétkezőjét, amit az éttermi lánc és az amerikai nagykövetség a befektetői jogok megsértéseként értékel. A pályaudvar közelében lévő háromszintes épület köré 2 méter magas kerítést emeltek, és megtiltották a belépést az így körülzárt területre. A McDonald's 1997-ben 2036-ig szóló bérleti szerződést írt alá a területre. A hatóságok azonban később azt állították, hogy a város által bérbe adott terület valójában a fehérorosz Állami Egyetem tulajdona, amely intézménynek az épülete határos az étteremmel.

Michael Kozak, az Egyesült Államok minszki nagykövete kijelentette, hogy a mostani ügy csak egy azok közül, amelyekben a fehérorosz hatóságok megsértik a külföldi befektetőkkel kötött megállapodásokat. A befektetőknek tudniuk kell, hogy nem biztonságos Fehéroroszországba vinni a pénzüket - tette hozzá a diplomata.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?