Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Eltűnt az amerikai hadműveleti központ két számítógépe

MTI
2002.08.07. 22:32
Eltűnt két számítógép az afganisztáni hadműveleteket irányító amerikai központi parancsnokság (Central Command) floridai székhelyéről.
Martin Compton alezredes, a Tampa városban fekvő MacDill légitámaszponton szerdán jelentette be a sajtónak, hogy a komputerek eltűntek, és az ügyben vizsgálatot indítottak. A közlemény nem tartalmazta, hogy a számítógépeket mire használták a katonai bázison, tartalmaztak-e titkos katonai információkat, illetve hogy mióta nincsenek meg.
A bejelentés két nappal azután történt, hogy egy amerikai igazságügyi minisztériumi jelentés megállapította: közel 400 számítógép és 775 fegyver tűnt el két éven belül az amerikai igazságügyi-bűnüldöző szervek állományából, leginkább a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), valamint a Bevándorlási és Honosítási Szolgálat (INS) raktáraiból.
A floridai székhelyű főparancsnokság irányítja a közel-keleti térség katonai hadműveleteit, az elmúlt hónapokban innen vezérelték az afganisztáni terrorizmusellenes koalíció akcióit is - emlékeztet a Reuters.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!