Ödön
2 °C
11 °C

Merénylők házait rombolták le Betlehemnél

MTI
2002.08.08. 08:01
Két öngyilkos merénylő házát rombolta le az izraeli hadsereg Betlehem közelében. Mindkét palesztin merénylő - Daud Abu Szueil és Akram Nabtiti - az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet tagjai voltak, s tavaly december 5-én, illetve idén március 7-én hajtották végre kamikaze akciójukat Jeruzsálemben. Egy izraeli katonai szóvivő megerősítette a két épület lerombolásának hírét, amelyről palesztin források számoltak be.

Betlehem tekintetében nézeteltérés kerekedett a szerda esti izraeli-palesztin biztonsági konzultációkon. Az egyeztetéseket azt követően tartották, hogy a palesztin kabinet "elvi hozzájárulását" adta egy izraeli biztonsági tervhez, amely az autonóm területekről való visszavonulást irányozza elő a merényletek leállításáért cserébe. Ennek értelmében Izrael kivonja erőit több zónából, ahol a Palesztin Hatóság feladata lesz megakadályozni az e területekről kiinduló Izrael-ellenes támadásokat. Palesztin közlés szerint Izrael újabb előfeltételeket támasztott, s immár nem tett említést Betlehem kiürítéséről, amely e csapatkivonás tekintetében az első lett volna a Jordán folyó nyugati partján fekvő palesztin települések közül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?