Judit
2 °C
7 °C

Újra repül az ukrán légierő

MTI
2002.08.08. 15:24
Ismét elkezdi gyakorlórepüléseit az ukrán légierő, melyeket tíz napon át szüneteltetett a lvivi légibemutatón történt katasztrófa miatt. A Szu-27-es 85 ember halálát okozó lezuhanását követően a légierő pilótái csak a legszükségesebb repülési feladatokat látták el, minden más felszállás tilos volt. Míg a légierő pilótái repülésbiztonsági oktatáson vettek részt, a műszaki személyzet felülvizsgálta a gépparkot.
A baleset körülményeit vizsgáló csoport vezetői a Szu-27-es pilótáit okolják a balesetért, mert a repülőtisztek figyelmen kívül hagytak biztonsági előírásokat, és végrehajtottak egy tiltott, veszélyes manővert. A két pilóta - közvetlenül a gép földbe csapódása előtt - katapultált. Nem zárható ki azonban, hogy mások ellen is vádat emel az ügyészség, szerdán letartóztatták Anatolij Tretyjakov tábornokot, a lvivi reptér parancsnokát. A katasztrófa sérültjei közül 79-et még mindig kórházban ápolnak, nyolcuk állapota súlyos.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?