Nándor
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Producerek és cégvezetők az áldozatok között

2001.09.12. 09:35
David Angell, a népszerű Cheers, a Wings és a Frasier (Dumagép) című sorozatok producere, Barbara Olson ügyvéd, a CNN kommentátora, Edmund Glazer, az MRV Communications és Daniel Lewin, az Akamai igazgatója is szerepelt az eltérített gépek utaslistáján.
David Angell, az NBC Frasier (A Dumagép) című sorozatának alkotója és producere a United Airlines 175-ös járatán utazott, amikor a gépet eltérítették, és az a World Trade Center egyik tornyába csapódott - közölte a CNN.

Angell 1977-ben küldött először forgatókönyvet az "Annie Flynn" producereinek, majd '83-ban már a "Cheers" című sorozat egyik írójaként dolgozott. Két évvel később Angell, Peter Casey és David Lee producer megalakította a Grub Street Productionst, amely 1990-ben elkezdte a "Wings", majd 1993-ban a "Frasier" forgatását. A három producert összesen 37 Emmyre jelölték, 24-et el is nyertek.

Barbara Olson
Barbara Olson, ügyvéd, a CNN kommentátora az American Airlines 77-es járatán ült - ez a gép ütközött a Pentagonnak. Olson a repülőgépről kétszer is felhívta férjét, így tőle tudjuk, hogy a késekkel felfegyverzett géprablók az utasokat és a személyzetet a gép hátsó részébe terelték. Olson eredetileg hétfőn utazott volna, de az utat keddre halasztotta, mert aznap volt a születésnapja, és még együtt akart lenni a férjével.

Edmund Glazer, az MRV Communications 41 éves pénzügyi igazgatója az American Airlines 11-es járatának áldozatai között van. Ez a Boeing-767-es volt az első gép, amelyik a World Trade Centernek ütközött. Daniel Lewin, az Akamai Technologies Inc. 31 éves alapítója és technikai igazgatója szintén a 11-es járaton utazott.

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Los Angeles Kings szomorúan tudatta: két tehetségkutató munkatársa veszett oda a manhattani légi terrorakcióban. Az MTI jelentése szerint Garnet "Ace" Bailey és Mark Bavis azon az eltérített Boston-Los Angeles járaton tartózkodott, amely a World Trade Centerbe csapódott.

A World Trade Centernél vesztette életét Peter Ganci New York-i tűzoltóparancsnok, William Feehan, a tűzoltóság helyettes vezetője és Ray Downey, a különleges mentőcsapatok parancsnoka, aki az oklahomai merényletnél is az egységek vezetője volt. Életét vesztette Michael Judge, a tűzoltóság lelkésze is.